Interaction Design

Sinds kort ben ik steeds meer gaan verdiepen in User Experience Design (UX). Om het kort samen te vatten houd UX in dat ontwerpen in teken staat van de eindgebruiker. Dit is belangrijk voor de ervaring van de gebruikers. Niemand vindt het namelijk leuk om een site te bezoeken die langzaam is, waar iets niet duidelijk staat aangegeven of waar je het lettertype niet eens kunt lezen. Dat zijn voorbeelden van ontwerpelementen in UX.

De Interaction Design Foundation heeft contact met mij opgezocht en gevraagd om een kleine impressie te geven aan anderen. Naar mijn mening is hun missie duidelijk.

Onze missie: uw carrière verbeteren.

We zijn sinds 2002 op een missie om het volgende te kunnen:

  • Leer je praktische ontwerpvaardigheden om je carrière vooruit te helpen en een betere toekomst voor jezelf en je werkgever op te bouwen.
  • Leer hoe u ontwerpkracht kunt benutten, net zoals bedrijven als Apple en Google doen.
  • Help u uw nieuwe ontwerpvaardigheden te gebruiken om de menselijke levenskwaliteit te verbeteren. We leven in een wereld vol inefficiënt en frustrerend ontwerp en door het ontwerpen van persoonlijk gecentreerde technologie kun je een positieve invloed hebben.
  • Democratiseer onderwijs door het aanbieden van hoogwaardige online ontwerpcursussen tegen een fractie van de conventionele onderwijskosten.
  • Wij bieden u de hightechbedrijven en de beste expertise van de academische wereld. Wij vervaardigen leermiddelen van topkwaliteit met ontwerpers uit de elite van Google, IBM en topprofessoren van Stanford, MIT en de Universiteit Cambridge.
  • In 467 lokale groepen in 95 landen maken we leer- en loopbaanbevordering mogelijk.

Ik zal mijn ervaring bijwerken over twee maanden. Zou je intussen zelf aan de slag willen? Dan raad ik je aan om de website van Interaction Design Foundation te bezoeken.

Op de website krijg je een overzicht met cursussen. Daar kun je kiezen in welke onderwerpen je bent geïnteresseerd.